om Kunstplass | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

 

 

Løvetanntunet
16. juni – 27.august 2022 


I år er det 50 år siden homofil omgang mellom menn ble avkriminalisert i Norge. Kunstplass Contemporary Art [OSLO], Juridisk fakultet og Historisk museum inviterer til et blomstrende skeivt blikk på historien om straffeloven  § 213 – "homoparagrafen".

I år er det 50 år siden homofil omgang mellom menn ble avkriminalisert i Norge, og dette markeres med Skeivt kulturår over hele landet.

Det skeive blomsterspråket
Blomsterenga på Løvetanntunet er en kunstinstallasjon på Tullinløkka. Blomstene har en plass i homohistorien. I følge dikteren Henrik Wergeland er løvetann en urt som vokser mer, jo mer den tredes ned. For lesbiske, homofile og skeive er det et mål å møte undertrykking med en stadig sterkere kampvilje. Når rettigheter og muligheten å leve sitt eget liv svekkes og tvinges ned under jorda er løvetannen blitt symbolet på at nye spirer gror frem igjen, i full kraft, og krever sin rett til å leve i full blomst igjen. En stor paviljong formet som en trekant står midt oppå haugen, for å minne oss på trekantene homofile fikk festet på fangedraktene sine i fangeleirene under andre verdenskrig: lesbenes trekant var svart og homsenes rosa.

Dette er en boltreplass for feiring av Skeivt kulturår med informasjon om historien til aktivistene som stod i fronten av kampen. Her får du kunnskap om homofil frigjøringskamp generelt og om lover angående homofil praksis i verden i dag.

Løvetanntunet er åpent for alle fra 16. juni og ut hele sommeren.

Vi feirer skeive kjærligheten
Blomsterinstallasjonen åpnet på Tullinløkka 16. juni kl. 17.00! DJ Brighteye aka Fethawit Hakin snurret plater og våre høye, skeive beskyttere «Kamp, Konsensus, Peace og Love» fra Figur i Fossekleiva kom på besøkBeskrivelse: 🤩 Spesielt takk til stortingsrepresentant Henrik Asheim for kloke ord om skeives liv og rettigheter under den offisielle åpningen av Kamp og konsensus på Løvetanntunet!

Kamp og konsensus
Hva var den såkalte homoparagrafen? Hvordan ble loven avskaffet og hvilke kamper ligger bak? Hvordan står kampen for skeives rettigheter i dag? Rundt blomstertunet er det store bannere med teksten og illustrasjoner. 

Kunstplass Contemporary Art var produsent for prosjektet på oppdrag av Historisk museum og i samarbeid med Juridisk fakultet, Universitetet i Oslo.

Se link: Oslo Pride på Historisk museum: Kamp og konsensus - Historisk museum

 

 

 


 
 

Copyright: Kunstplass