om Kunstplass | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

Kristin Sæterdal
THE DUMP
31. mars – 7. mai
2022

Kunstplass er stolte over å presentere Kristin Sæterdals store, nye tankevekkende kunstverk med tittelen «The Dump». «Med billedveven The Dump håper jeg å sette fokus på hvordan vi kan redusere og gjenbruke den enorme mengden søppel som produseres i verden», sier Kristin Sæterdal.

Program:
31. mars: Vernissage
23.-24. april: Satellittutstilling under Oslo Open
7. mai: Presentasjon og samtale med sosialantropolog og forsker Thomas Hylland Eriksen som i 2012 gav ut boken «Søppel»
Åpningstider: ons-fre 12-17 lør-søn 12-16

Motivet er hentet fra et foto Sæterdal tok på en søppelfylling i Maine, USA på en spesiell dag i 2017. Sæterdal har utført fotoet i billedvevteknikk på en oppstadvevveven har sakte tatt form gjennom en 9 måneders møysommelig arbeidsprosess på atelieret i Myntgata 2.

Størrelsen på The Dump er 2.6 x1,8 meter. Billedteppet fremstår som en «vegg» i visningsrommet der det henger fra taket og publikum kan bevege seg rundt det. Det som kunne ha vært taket i bildet, himmelen, er skåret vekk fra bildet og kun selve søppelhaugen gjenstår og danner motivet.

Haugen fremstår som kaotisk, men likevel er det klart at søppelet innordner seg naturkreftene. Tyngdekraft og tilfeldigheter har jobbet sammen i det haugen ble skapt, enten søppelet ble sluppet ned fra en grabb eller det kom dit litt etter litt tippet ut fra lastebilen.

En slik søppelhaug «tårner seg opp», og kan på samme måte som opplevelser i livet være overveldende og kaotisk, som hauger og lag av ubearbeidete følelser, problemer eller relasjoner som filtrer seg inn i hverandre.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd og Regionale prosjektmidler.

Kristin Sæterdal (1963) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, og senere ved Kunstakademiet i Bergen og på Høgskolen i Oslo og Akershus i billedvev, form og farge. Sæterdal har siden 2005 hadde en rekke separatutstillinger, og deltatt på gruppeutstillinger over hele verden med sine helt unike vevnader. Arbeidene hennes er innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet, Norske kunsthåndverkeres innkjøpskomité, Statistisk sentralbyrå og Utenriksdepartementet, og hun har hatt flere oppdrag med kunst i offentlige rom.
www.kristinsaeterdal.com

 

 

 


 
 

Copyright: Kunstplass