+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

om Kunstplass | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

Marie Sjøvold og Charlotte Thiis-Evensen

SLUTTEN

19. mai - 18. juni 2022

Velkommen til Slutten på Kunstplass!

Vi er stolte over å presentere Marie Sjøvold og Charlotte Thiis-Evensen utstilling "SLUTTEN" som består av fotobaserte og grafiske verk som tematiserer døden, men i betydningen slutten av livet. Utstillingen er sånn sett like livsbejaende som den er er dødstematisk.

Utstillingen åpnes 19. mai kl. 19.00 av John Erik Riley, forfatter og forlagsredaktør i Cappelen Damm.

Utstillingen varer til 18. juni.

Åpningstider ons-fre 12-17 og lør-søn 12-16. Stengt på helligdager

OM KUNSTNERNE:
CHARLOTTE THIIS-EVENSEN (f. 1968) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Statens kunstakademi og har hovedfag i litteratur fra Universitetet i Oslo. Som kunstner jobber Thiis-Evensen blant annet med dokumentarisme innenfor foto, video og installasjoner. I sitt kunstnerskap berører hun alt fra nære familierelasjoner, hverdagsritualer, kulturelle historier og spørsmål knyttet til identitet og arbeid. Hun har jobbet for NRK i 20 år, blant annet som programleder for serien Arkitektens hjem og videojournalist for kunstprogrammet Nasjonalgalleriet.

Thiis-Evensen har hatt separatutstillinger i alt fra Kunstnernes Hus, OSL Contemporary og Vigelandmuseet i Oslo, Galleri F15 i Moss og Muratcentoventidue i Italia og deltatt i en rekke gruppeutstillinger og filmfestivaler, blant annet i Bergen Kunstmuseum, Kristiansand Kunsthall, Riga Photography Biennial, Akershus Kunstnersenter, DOK Leipzig i Tyskland og DMZ International Documentary Film Festival in Goyang City Sør Korea. www.charlotte-thiis-evensen.com

MARIE SJØVOLD (f. 1982) er norsk billedkunstner som anvender fotografi i sin kunstneriske praksis. Sjøvold bruker kameraet til å undersøke bevissthetens ytre grenser, menneskets adferd, menneskelige relasjoner og overgangsfaser, som ofte resulterer i tidløse temaer som familie, hjem og moderskap. Disse nærværende temaer fletter hun sammen i poetiske, visuelle fortellinger om forholdet mellom drøm, virkelighet, tid og historie. Med en selvbiografisk praksis trekker Sjøvold paralleller til sine egne opplevelser og erfaringer.

Marie Sjøvold har hatt flere separatutstillinger i Tyskland, Norge, Danmark, Indonesia, Romania og Latvia, og en rekke gruppeutstillinger i Europa og i Kina. Hennes verk har vært utstilt i gallerier, museer og fotofestivaler verden over, blant annet Deichtorhallen, Calouste Gulbenkian, Kristiansand Kunsthall, Lumina Photo Festival 2012, Goethe Institutt, le Bar Floréal, Fotogalleriet, Fotografisk Center, Pingyao International Photofestival, Riga Photomonth og ved Nobels Fredssenter.
www.mariesjovold.no

Bilde øverst: "Portraits" av Charlotte Thiis-Evensen

 

 

 


 
 

Copyright: Kunstplass