om Kunstplass | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

Fredag 17. september byr Oslo kulturnatt på 200 gratis-arrangementer over hele byen, fra midt på dagen og til langt på natt. For mer info, sjekk ut her: https://oslokulturnatt.no/

Oslo Art Weekend 16. – 19. september
Bli kjent med Oslo samtidskunstscene! Sjekk ut utstillingene, eventene og guidete turer her https://osloartweekend.no/

MORS BLOD
Grete Neseblod

17. sept - 23. okt 2021

Utstillingen MORS BLOD er en helhetlig kunstinstallasjon skapt av Grete Neseblod på Kunstplass. Arbeidene i installasjonen er skapt enkeltvis og flettet røft inn i hverandre. Som betrakter kan du oppleve kompleksiteten i samspillet.

Grete Neseblods kunstprosjekt er langvarig og konstant. Rollene som feminist, kunstner, innehaver av Neseblod Record og mor flyter hele tiden inn i hverandre, påvirker hverandre gjensidig og kommer til uttrykk gjennom kunsten.

Begrepet ”mor” er mangefasettert sier Neseblod. Det trenger ikke alltid være kroppslig, som en livmor, morkake og fødsel. For Grete kan morsbegrepet være et bilde på å ta vare på kloden og naturen. Verne om, og ha omsorg, for fremtidig liv.

Omsorg og beskyttelse er et gjennomgangstema i arbeidene til Neseblod. Utstillingen MORS BLOD insisterer på omfavnelse og kamp for dette.

Grete Neseblod (f. 1980 i Trondheim) bor på Nesodden og har mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo. Neseblod har hatt en rekke separatutstilling, bl.a. på Østfold kunstsenter (2020), Soft (2017), Levanger Kunstforening (2017) og Onomatopee i Nederland (2018). Kunstplass har fulgt Neseblod over flere år: I 2016 hadde hun en separatutstilling på Kunstplass, i 2014 deltok i gruppeutstillingen Å Paradis på Kunstplass og i Art fair Suomi i Helsinki. I fjor lagde Neseblod en midlertidig kunstvegg på Kulturhuset kuratert av Kunstplass. Hun har videre deltatt på flere gruppeutstillinger, bl.a. Telemarksgalleriets «Fanesak» (2018) og Akershus Kunstsenter «Sub» (2018) og vært antatt på Høstutstillingen i 2014, 2015 og 2019. Hun har en master i Kunstfag fra Kunsthøgskolen i Oslo fra 2014.

 

 

 

 I et godt samfunn er det omsorg.
Omsorg og beskyttelse for natur
og mennesker for framtidige liv.

 
 

Copyright: Kunstplass