om Kunstplass | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

REBELLER / OSLO WORLD

30.okt. - 7. nov. 2021

Rebellen bringer oss videre, gjør ting ubehagelig for det kunstneriske establishmentet eller for et publikum som er blitt for bedagelig. Rebellen krever plass til noe annet, noe nytt. Men opprøret kan gå motsatt vei - rebellen kan være en skikkelse som sier nei til det nye, som skuer bakover, som peker på tradisjoner eller fremgangsmåter vi har glemt. I samtidens øyne kan også den kunstneriske rebellen fremstå som reaksjonær.

Solidaritetsteppet: Historier om aktivisme

Opplev lappeteppet som forteller historier om internasjonal solidaritet.

Utstillingsåpning: TIRSDAG 2. NOVEMBER 2021,  KL. 17:00. Påmelding her
 
The Solidarity Patchwork er et interaktivt prosjekt laget av Astrid og Ingrid Fadnes. Det er et stort lappeteppe hvor ulike små kunstverkene forteller historier om solidaritet, knyttet til 40-årsjubileumet til Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG). Hvert bidrag viser minner og møter, og trekker linjer til ulike kamper.  Det er over 170 aktivister og LAG-medlemmer bidratt med sine historier så langt.

Hva trenger man for å protestere? Kanskje bare en historie, nål, tråd og stoff?
Bli med og sy dine egne historier om solidaritet inn i dette viktige solidaritetsteppe.

Workshop på Kunstplass:
Lørdag 30. oktober kl 14.00. Workshop 1:  Forstå verktøyene: håndverk og protest.
Søndag 31. oktober  kl 14.00. Workshop 2:  Forsterke stemmene og sy: Historiene bak hver lapp/verk.
Kunstner Lise Bjørne Linnert fasiliterer workshopene.

Kunstersamtale på Kunstplass: 7 nov., kl 17.00
med den  konseptuelle kunstneren og aktivisten Khaled Barakeh. De siste årene har prosjektene hans sett på mediefremstilling av ofrene av konflikter, samfunn som er preget av opprivende politiske utfordringer og integrering av flyktninger.
I 2020 utvikles prosjektet MUTE. Våren og sommeren dette året var preget av store sosiale restriksjoner på grunn av COVID-19. Dette skjedde samtidig som krigsforbrytelser begått av det syriske regimet ble tatt for retten. De som ville ha vært til stede og demonstrert for å stille myndighetene til ansvar, ble forhindret av reiserestriksjoner og forbud mot store ansamlinger. MUTE består av 50 figurer, kledd opp i klærne til kunstnere og aktivister fra den syriske diasporaen. Denne tause demonstrasjonen ble stilt opp utenfor rettssalen i Koblenz, Tyskland, juli 2020. Se mer her: MUTE

For 4. år på rad samarbeider Kunstplass med Oslo World som i år arrangeres  for 28. gang.
Fra 2 til 7 november fyller Oslo World Oslo med musikk i verdensklasse og aktuelle debatter.
Se fullt program her: OSLO WORLD

 

 

 

 


 
 

Copyright: Kunstplass