om Kunstplass | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

 

WOODBEDS, BRIMMING
Ester Fleckner
(DK)
18. nov. - 18.des. 2021

Ester Fleckner (DK) er interessert i kaotisk kunnskap. Hva betyr det å føle seg annerledes? Hva betyr det å ha forskjellige opplevelser?

Kunstplass har gleden av å ønske velkommen til Ester Fleckner separatutstilling Woodbeds, brimming 18. november til 18. desember 2021.

Fleckner prøver å se på de forskjellige systemene i samfunnet fra et skeivt perspektiv, snarere enn å se på «queerness» som en ting i seg selv. For Fleckner handler queerness om å studere verden og stille spørsmål ved det hun ser og opplever der. Det meste av arbeidet hennes tar for seg språk på en eller annen måte. Med interesse for å lage sitt eget språk eller håndtere språk på nye måter, har hun nysgjerrig studert kroppen, kroppsspråket og hvordan kroppen kan snakke. Fleckner har produsert forskjellige serier med tresnitt, hvor hun har tatt tak i symboler i språket, eller kunnskapen om språket, og prøvd å skrive med det.

Tittelen på Ester Fleckners tresnittserie i denne utstillingen er Woodbeds, brimming. Med en idé om å lage en geometrisk tekst eller et geometrisk alfabet begynte hun å skrive dikt og komposisjoner med triangler, firkanter og femkanter. Gjennom serier og gjentagelser finner hun måter å konstruere og dekonstruere språk på, og leker med matematikkens strenghet og anvendelse. I hennes verk trer en poetisk og søkende stemme fram. Arbeidene kan også leses som tekstportretter.

Ester Fleckner (1983) bor og arbeider i Berlin og på øya Møn i Danmark. Hun er utdannet på Kunstakademiet i København og studerte før den tid Gender and Culture på Goldsmiths University of London. Hun er en anerkjent samtidskunstner som har hatt en rekke utstillinger i Norden. Hennes verk er kjøpt opp av Nasjonalgalleriet i Danmark, Staatliche Museen zu Berlin Malmøs kunstmuseum, m.fl. http://esterfleckner.net/

 

 

 


 
 

Copyright: Kunstplass