om Kunstplass | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

Om utstillingen| Live program | ENG

Human International Film Festival Exhibtion
ALI JABALY - INTERNAL SHADOW

26. februar - 26. april 2020
UTSTILLINGEN ER MIDLERTIDIG STENGT GRUNNET KORONAPANDEMIEN.

Se bilder fra utstillingen og eventer lengre nede på siden.

Kunstplass har gleden av å presentere årets festivalkunstner Ali Jabaly med utstillingen INTERNAL SHADOW. Ali Jabaly (1992) er født og oppvokst i Gaza og er for tiden bosatt i Nord-Norge.

For 9. år på rad samarbeider Kunstplass med HUMAN International Documentary Film Festival - som i 2020 går av stabelen 24.februar - 1. mars.

PS: Kunstplass har FLYTTE til Akersgata 1, 0158 Oslo www.kunstplass.no
Onsdag 26.2. 18.00-20.00: Vernissage
Torsdag 27.2. 18.00-19.00: Artist talk
Lørdag 29.2. 12.00-13.00: Film screening og samtale med Mohamed Jabaly og Vibeke Harper


Ali Jabaly har i flere år arbeidet med prosjekter knyttet til okkupasjonen av Gaza. Han er spesielt opptatt av de menneskelige utfordringene og mangelen på bevegelsesfriheten både innad i Gaza og med omverdenen. Utstillingen Internal Shadow er knyttet til unge menneskers situasjon, samtidig som det gjenspeile hans indre tilstand og følelse av både en psykologisk og fysisk beleiring. Ali bryter ned grensene gjennom bruk av farger og kunstneriske virkemidler.

Gjennom kunsten prøver jeg å uttrykke det palestinske folks standhaftighet,» sier Ali Jabaly

Til filmfestivalen skal Ali blant annet malt et nytt stort maleri rett på veggen inspirert av utstillingen «Dreamers among the rubble» som han lagde i Gaza våren 2019. Denne utstillingen fant sted inne i en bygning i Gaza som ble ødelagt av bomber i 2014. Hvordan finner du sjelen i ødeleggelsen? spurte Ali seg selv da han startet prosjektet. Han bestemte seg for å forvandle det utbombede skallet og den smuldrende fasaden i det kjente italienske komplekset i Nasr-området i sentrum av Gaza til en fantastisk friluftsutstilling. Han lagde store portretter av mennesker som lengter etter et bedre liv, og gjennom kunsten klarte han å bringe livet tilbake til bygningen. På Kunstplass midt i Oslo gjør han om de hvite vegger og bryter med folks forventninger til hva et galleri og visningsrom kan være.

Al-Jabali er født og oppvokst i Gaza. Han ble interessert i kunst allerede som 11 åring og utviklet etter hvert sine kunstneriske ferdigheter innen graffiti. Han har studert interiørdesign, han spesialisert seg på portretter, illustrasjoner og digitale malerier. Høsten 2019 begynte han på en BA på Nordland Filmkunstskole i Kabelvåg. Ali har opplevd kriger, bomberegn og ødeleggelser i Gaza, og kunsten hans er et fargefult svar på palestinernes styrke. Han har deltatt i flere kunstutstillinger nasjonalt og internasjonalt, bl.a. hos Small Project i Tromsø i juni 2019.

 

 

 

 

See 5 minutes timelapse of 5 days work:

 
 

Copyright: Kunstplass]