om Kunstplass | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

Om utstillingen| Samtale

Dan Young: Orgasme 2, 9 og 5, 1967-1998
© Dan young / BONO 2020

Return to Sender
– verk fra Kunst på arbeidsplassens samling

11.9. - 11.10.2020

Velkommen til åpningen av jubileumsutstillingen Return to Sender fredag 11. september kl. 18:00 – 21:00!

Utstillingsåpning ved kulturbyråd Omar Samy Gamal kl. 18.00.

Hvilken kunst blir dominerende dersom frykten for provokasjon og reaksjoner får avgjøre hva som skal henge på veggen? Hva går betrakteren glipp av? Og hvordan skal en organisasjon som Kunst på arbeidsplassen forholde seg til verk som vekker ubehag i arbeidet med å bringe bredden i det visuelle kunstfeltet ut til publikum?


Kunst på arbeidsplassen markerer sitt 70-årsjubileum med utgangspunkt i temaet ytringsfrihet i kunsten. En utstilling med utvalgte verk fra Kunst på arbeidsplassens samling av Dag Alveng, Vanessa Baird, Håkon Bleken, Mark Boyle, Nils Olav Bøe, Yrjö Edelmann, Wilhelm Freddie, Ingrid Eggen, Damien Hirst, Jens Johannessen, Victor Lind, Elisabeth Mathisen, Bjarne Melgaard, Frida Orupabo, Torsten Renqvist, Leonard Richard, Zdenka Rusova, Marie Sjøvold, Dag Skedsmo og Dan Young.


I utstillingen presenteres verk fra samlingen som velges bort, flyttes fra synlige sosiale soner, eller rett og slett kommer i retur fra organisasjonens kunder. Handlingen begrunnes med en bekymring for at noen skal ta seg nær av, eller bli krenket av innholdet. Ofte dreier det seg om kunst med tematikk som berører sårbarhet, intimitet, seksualitet, religion eller politikk.
Noen vil hevde at kunstens verdi ligger i at den er fri og eksperimenterende, og at den kan ta opp i seg ubehagelige aspekter ved det å være menneske, vår historie og kultur. Vi håper at utstillingen kan åpne for refleksjoner rundt tiden vi lever i og kunstens vilkår i private og offentlige rom.


Kunstplass følger myndighetenes anbefalinger om smittevern som legger noen føringer for åpningen og arrangementet:
- For at publikum skal kunne holde minst én meters avstand begrenses antallet personer i utstillingen til maks 30 samtidig. Dette kan medføre noe venting i kø utenfor.
- Vi noterer navn og kontaktinformasjon til alle besøkende. Denne informasjonen vil bli oppbevart på en ansvarlig måte og slettet etter 10 dager.
- Vi følger myndighetenes anbefalinger til enhver tid og kan komme med endringer/avlysning hvis det blir nødvendig.

 

 

 

 
 

Copyright: Kunstplass]