om Kunstplass | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

Om utstillingen | tekst av Alexander | text about the exhibition

Alexander Grüner-Moström "THREE ROOMS"

Velkommen til Alexander Grüner-Moströms utstilling ”THREE ROOMS” på Kunstplass Contemporary Art [OSLO]!

VERNISSAGE: Onsdag 19. juni 18.00 - 21.00
UTSTILLINGSPERIODE: 19.juni - 18. august (stengt store deler av juli)
Utstillingen åpner parallelt med Oslo Pride 2019.

"Yet each man kills the thing he loves" er en strofe i diktet "The Ballad of Reading Gaol" av C.3.3 (Oscar Wilde), 1898. Utstillingen "Three Rooms" av Alexander Grüner-Moström på Kunstplass og satellitten på Kulturhuset og er inspirert av nettopp dette diktet.

På Kunstplass inviteres publikum inn i tre ulike rom der kunstneren har assosiert fritt rundt Oscar Wildes poesi, og hvor resultatet har blitt et sterkt og vakkert visuelt uttrykk:
- Wilde’s room; en installasjon med diktet som et lydspor - 29 min innlest til denne utstillingen av Alexander M Delver.
- Wound; en performativ installasjon med den skrevne teksten og tegninger – utformet som delikate broderier.
- Yet Each Man Kills The Thing He Loves; en installasjon der diktet er «oversatt» til tredimensjonal konfigurasjon og formet som en celle som visuelt og taktilt omslutter og påvirker kroppen.

Oscar Wilde (f.1854 - 1900) var en irsk forfatter, dramatiker og dikter. Han var kjent for sitt vidd og sine skarpe kommentarer, men hans karriere ble ødelagt da han ble dømt til fengsel for «homoseksuelle forbrytelser». Diktet beskriver hvordan dødsstraff og fengselslivet berøver alle de involverte deres menneskeverd. Det er en desillusjonert Wilde som skriver i streng verseform og som viser fram lidelsens og råskapens ansikt.

Alexander Grüner-Moström jobber med kunsthåndverk som konseptuell, kontemporær kunst. Han har forankring i det tekstile materialet, og beveger seg i uventede og nye retninger. Alexander Grüner er oppvokst i Guatemala og er utdannet ved Tekstilhögskolan i Borås og KHIO i Oslo. Han har hatt flere separatutstillinger bl.a. på Kunstbanken i Hamar, Nääs Galleri, Galleri Ram, IKM, Kunstplass, Format og Buskerud Kunstsenter. https://www.alexandergruner.com/

TAKK TIL Kulturrådet og Kulturetaten for arrangør- og driftstøtte.

 

 

   
 

Copyright: Kunstplass [10]