om Kunstplass [10] | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

Om utstillingen | om kunstneren

 

 

Marte Hodne Haugen

Marte Hodne Haugen  (f. 1979) er oppvokst på Finnøy i Ryfylke. Hun er utdannet ved Strykejernet kunstskole, Kunsthøyskolen avd. kunstfag og Kunstakademiet i Oslo.

Hennes kunstneriske produksjon består av ulike former for musikalske komposisjoner i kombinasjon med visuelle og litterære utrykk. Hun tar i bruk materiale og virkemidler fra medier som vanligvis brukes til å formidle underholdning og informasjon, og bruker konstruksjonen og funksjonene disse mediene innehar for å illustrere sosiale konstruksjoner og funksjoner. Materialet blir flyttet fra sin opprinelige kontekst, forandres og/eller mikses med nytt materiale. Hun undersøker formlene som brukes i ulike typer medier for å forstå og klargjøre sosiale normer, og utfordre publikum i møtet mellom den gamle og den nye fremstillingen av mediet. Ved å endre stereotypier fra populærkulturen, vil hun tydeliggjøre men også vise nye aspekter av sosiale fenomener.  

Haugen arbeider også med performance i samarbeid med andre musikere og kunstnere. Performancen blir fremført som konsert, med kostymer, rekvisitter og projeksjoner. Sangene er basert på kjente tekster fra alt fra anerkjent teori til popkulturelle slagere. Essensen blir dratt ut av de ulike tekstene og budskapet oppdatert slik at det passer til tiden og omstendighetene. Hun har tidligere jobbet med prosjektene The Textfukkers  (med M.B. Walthinsen og E. Lomsdalen) som forente kunstteori og musikk, og TBFKAMHHAMD (med M. Dille) som tok for seg slagere med allmenn relevans og laget navlebeskuende sanger om livet som kunstner i Oslo.  På nåværende tidspunkt arbeider hun med prosjektet Disneyland after Dark (med C.V Barratt-Due) som baserer seg på kjente sanger fra Disneys eventyrfilmer. Tekstene er omskrevet og omhandler internett som en virtuell eventyr verden.

Hennes arbeider har tidligere blitt vist på gallerier, film festivaler og musikk scener som Trøndelag Senter for samtidskunst, Statens Høstutstilling, Uppsala international shortfilmfestival og Festival International de Film et Video de Creation og Ultimafestivalen

 

 

 

Copyright: Kunstplass [10]