om Kunstplass [10] | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

Om utstillingen | om kunstneren

Marte Hodne Haugen har laget 5 filmplakater. Her er en av plakatene.
L imited edition: 25

Marte Hodne Haugen
”Unofficial soundtracks for emotional pictures”

Kunstplass [10] har gleden av å presentere Marte Hodne Haugen med utstillingen ”Unofficial soundtracks for emotional pictures” 1. – 24. februar i våre nye utstillingslokaler i Tordenskiolds gate 12!

VERNISSAGE: Torsdag 1. februar kl. 19-21 inkl. performance Disneyland after Dark (med Marte Hodne Haugen og Camilla V. Barratt-Due)
UTSTILLINGSPERIODE: 1. – 24. februar 2018
PS: Kunstplass har flyttet til nytt stort lokale i Tordenskiolds gate 12 (inngang Rosenkrantz gate)
ÅPNINGSTIDER: Ons - søn 12-17 (eller etter avtale)

Velkommen til premieren av “Unofficial soundtracks for emotional pictures” - en videoserie som viser filmklipp fra klassiske filmer fra før årtusenskiftet på en ny, satirisk og urovekkende måte. 

I denne denne nyproduserte videoserien skaper Marte Hodne Haugen motstridene forventninger og bidrar til å undergrave aktuelle problemstillinger. Et av de fem filmklippene er bl.a. hentet fra skrekk- og thrillerfilm Psycho (1960) regissert av Alfred Hitchcock. Haugen utfordrer publikum i møtet mellom den gamle og den nye fremstillingen av mediet.

Gå inn inn i "kinosalens" mørke og opplev filmklipp fra Lolita, Some like it Hot, Snehvit og de Syv Dvergene, Friday the 13th og Psycho. I foajen har kunstnerne laget unike filmplakater (limited edition 25).

Marte Hodne Haugen kunstneriske produksjon består av ulike former for musikalske komposisjoner i kombinasjon med visuelle og litterære utrykk. Hun tar i bruk materiale og virkemidler fra medier som vanligvis brukes til å formidle underholdning og informasjon, og bruker konstruksjonen og funksjonene disse mediene innehar for å illustrere sosiale konstruksjoner og funksjoner.

Haugen arbeider også med performance i samarbeid med andre musikere og kunstnere fremført som konsert med kostymer, rekvisitter og projeksjoner. Hun har tidligere jobbet med prosjektene The Textfukkers (med M.B. Walthinsen og E. Lomsdalen) og TBFKAMHHAMD (med M. Dille). På nåværende tidspunkt arbeider hun med prosjektet Disneyland after Dark (med C.V Barratt-Due) som baserer seg på kjente sanger fra Disneys eventyrfilmer. Tekstene er omskrevet og omhandler internett som en virtuell eventyr verden.

Marte Hodne Haugen (f. 1979) er oppvokst på Finnøy i Ryfylke. Hun er utdannet ved Strykejernet kunstskole, Kunsthøyskolen avd. kunstfag og Kunstakademiet i Oslo. Hennes arbeider har tidligere blitt vist på gallerier, film festivaler og musikk scener som Trøndelag Senter for samtidskunst, Statens Høstutstilling, Uppsala international shortfilmfestival, Festival International de Film et Video de Creation og Ultimafestivalen.

 

 

 

Copyright: Kunstplass [10]