om Kunstplass | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

A Sense of Space
6. september - 6. oktober 2018

Kunstplass har gleden av å ønske velkommen til åpningen av utstillingen «A Sense of Space» med Anders Hoff (NO), Bente Sommerfeldt-Colberg (NO) og Milumbe Haimbe aka ArtisTrophe (ZM) torsdag 6. september kl. 19.00.

STED: Kunstplass, Tordenskiolds gate 12, PS: inngang fra Rosenkrantzgate
UTSTILLINGSPERIODE: 6.9.– 6.10.
ÅPNINGSTIDER: ons-fre 12-17 og lør-søn 12-16

De tre kunstnerne har en grenseløs tilnærming til tid og rom. Gjennom vidt forskjellige kunstneriske prosesser, fra dataprogrammering og 3D-animasjon til mekanikk skaper de unike, følsomme, forunderlige og uendelige verk.

”Så står vi der, da, og betrakter resultatet. Men hva er det egentlig vi ser på? Er det skaperen, skapelsen eller det skapte? Algoritmen er en del av kunstverket. Prosessen er en del av øyeblikket.”

Dette skrev den profilerte forsknings- og vitenskapsformidler Jo Røislien om Anders Hoff sine verk for et par år siden. Disse spørsmålene er like relevante når du betrakter de to andre kunstnerne i denne sensitive og organiske tech-utstillingen, der både det planlagte og tilfeldighetene er med på å bestemme utfallet.

På Kunstplass kan du oppleve:
- Anders Hoff, matematikeren som med algoritmer og gjennom nitidig dataprogrammering skaper de mest fantastiske kunstverk.
- Zambiske Milumbe Haimbe aka ArtisTrophe som tar deg med på en reise til 2100 med sine futuristiske 2 og 3D-tegninger.
- Bente Sommerfeldt-Colbergs enorme ringer som griper inn i hverandres rom i forskjellige vinkler, gjennom rotasjonens gang, uten å støte på hverandre, i en uendelig syklus.

OM KUNSTNERNE:
Anders Hoff
(1987) er utdannet sivilingeniør i anvendt matematikk ved NTNU og er lidenskapelig opptatt av kunst, mønstre, strukturer og fargepaletten. Gjennom programmering og ulike matematiske ideer har han utviklet sitt helt eget språk som gir fascinerende resultater når de visualiseres. Gjennom nitidig dataprogrammering skaper han både organiske sirkler, tegn, «skrift» og arkitektoniske mønstre som har et balansert og organisk visuelt uttrykk. Siden utstillingen hos Kunstplass i 2014 har han videreutviklet seg både kunstneriske og konseptuelt, og han har stilt ut verk bl.a. på Lumen Prize Exhibition i New York og Shanghai (2015), Royal Society Summer Science Exhibition in London (2016) og Anypixel (2017). For mer info om Anders, se https://inconvergent.net og følge @inconvergent på Twitter og Instagram.

Zambiske Milumbe Haimbe (1971) er arkitekten som ble kunstner. I 2009 ble hun uteksaminert med en MA fra kunstakademiet i Oslo, og hun er nå bosatt i Canada. På Kunstplass stiller Milumbe Haimbe aka ArtisTrophe ut The Revolutionist – Part I, en futuristisk videoanimasjon i 3D, skisser og tegninger. Handlingen er en dystopi som dreier seg rundt Ananiya, en ung kvinne som er medlem av motstandsbevegelsen i Ananiya Calling, et romområde i år 2100. I 2015 intervjuet CNN Milumbe, og journalisten skriver bl.a. at «den prisbelønnete digitale illustratøren Milumbe Haimbe utfordrer stereotypiske skildringer av kvinner og mangel på svarte superhelter i tegneserier».

Bente Sommerfeldt-Colberg er en godt etablert kunstner. På Kunstplass skal Sommerfeldt-Colberg vise to vakre og poetiske mekaniske skulpturer med titlene «Evig din» og «Hjertekammer». Sommerfeldt-Colberg er utdannet på Kunstakademiet i Bergen. Hun har hatt et stort antall solo- og gruppeutstillinger, bl.a. på Hå gamle prestegard (Jæren), hos BOA, Kunstplass, Kunstnerforbundet, Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Oslo Kunstforening, Kongsberg Kunstforening, Østfold Kunstnersenter, Soft galleri og flere ganger på Høstutstillingen, Skulpturbiennalen og Østlandsutstillingen. Hennes kunst er representert i samlingen til Sørlandets kunstmuseum, hos Kulturrådet og Braathens SAFE, og hun hadde gjort offentlige kunstoppdrag for alt fra Stiftelsen Arkivet (Kristiansand) og Universitetet i Tromsø til en lang rekke skoler. www.bentesommerfeldt-colberg.no

 

 

 

Copyright: Kunstplass [10]