om Kunstplass [10] | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

| kommendetidligere

 

Om utstillingen | om Jaakko Niemelä | intervju med Jaakko av Silje Rønneberg Hogstad

 

Om Jaakko Niemelä

Jaakko Niemelä er og har vært en markant og sentral kunstner på den finske samtidskunst-scenen gjennom flere tiår. I sine verk undersøker han lys og skygge, og hvordan materialer reflekterer lys, endrer rom og påvirker følelsene våre. Kunsten hans besitter kraftige visuelle, arkitektoniske og noen ganger lekne elementer. Følelser og personlige opplevelser både hos publikum og kunstneren selv er et viktig element i verkene, og Niemelä arbeider med hele følelsesregisteret, det være seg humor, glede, minner og angst.

Hans verk gir en inngang til å tematisere og erkjenne hvordan de fysiske omgivelsene og strukturene i samspill med lys og skygge påvirker oss på et fysisk, kognitivt og emosjonelt plan.

Jaakko Niemelä ble født i 1959 i Rauma, Finland. Niemelä er utdannet ved kunstskolen i Kankanpää, Finland, fra 1982 til 1985. I 2008 deltok han på kunstnerprogrammet til Kiasma Museum i tillegg til å studere lysarkitektur ved Aalto University. Niemelä har gjort flere offentlig kunstverk de siste ti årene, både alene og i samarbeid med sin kone Helena Hietanen. Han har også hatt en rekke soloutstillinger, samt gruppeutstillinger over hele verden.

www.jaakkoniemela.com

 

 

 

 

Copyright: Kunstplass [10]