om Kunstplass [10] | utstillinger & events | praktisk info  
twitter
| kommendetidligere

  om utstillingen | om Grete Johanne Neseblod | om Karin Erixon

KARIN ERIXON "Å kaste konfetti"

Kunstplass [10] presenterer en serie med nye abstrakte malerier av Karin Erixon. Erixon arbeider hovedsakelig med maleri, men også tekst, skulptur og lyd. Ofte med utgangspunkt i studier av teknikken og stiler generert av kulturelle bevegelser og epoker. I følge Erixon har denne utstillingen et mer eksistensielt ståsted. Til forskjell fra den symbolske billedspråken som kjennetegner Erixsons malerier ser vi her et nonfigurativt språk. Metodisk har hennes arbeider blitt formet under tidsbestemte intervaller, hvor materialets egenart kontrollerer bildenes tilfeldighet. Med en mikroskopisk blikk kan vi lese av livet som sådan i lerretet.

Erixons arbeider er poetiske fortellinger der gjenbruk av litterære, kunsthistoriske eller sosiologiske referanser brukes for nye historier og komposisjoner. Gjennom bruk av allegorier og symbolikk gestalter hun hvordan sosiale strukturer blir ført videre til den private sfæren.

Karin Erixon (f.1985) har en master fra Kunstakademiet i Oslo (2014). Parallelt med Akademiet studerte hun ved det tverrfaglige kjønnsstudier, Universitetet i Oslo. Tidligere gikk hun to år på Pernbys Målarskola (Stockholm). Erixon har vist sine arbeider bl.a. på Percival Space (Oslo), Hovefestivalen (Arendal), Italienska Palatset (Växjö) og Galleri F15 (Moss). Fremtidige utstillinger og prosjekter inkluderer Tegnebiennalen (Oslo), soloutstilling på LNM (Oslo) og publikasjonen Polemisk Utopi i samarbeid med den grafiske designeren Anders Algestam. Erixon og Cassius Fadlabi, er også grunnlegger og leder av det kommende galleriet Erixon & Fadlabi, som åpner sine nye lokaler i løpet av høsten 2016.

www.karinerixon.com

 

 

 

 

Copyright: Kunstplass [10]