om kunstplass 10 | utstillinger & events | praktisk info  
twitter
| kommendetidligere

 

om utstillingen | om kunstnerne | videoprogram 13.2 og 14.2.

Fredag 13. februar kl. 18:00

Silvered water (92 min, 2014) om konflikten i Syria.
Produsenten Orwa Nyrabia vil være tilstede og introdusere filmen.

De sterkeste historiene fra Syria fortelles ikke av politikere eller journalister, den fortelles gjennom bildene dokumentert av mennesker som er igjen i Syria, midt i den brutale krigføringen. De risikerer sine egne liv ved å filme krigens realiteter med mobiltelefoner- og det er ikke bare oftene som dokumenterer, forbryterne filmer også. Regissør Ossama Mohammed samlet disse opptaken fra internett da han kom i kontakt med en kvinnelig aktivist som oppholdt seg i beleirede Homs. Sammen har de laget en forstyrrende, men nesten meditativ film om opplevelsen av å leve i en krig.

Denne filmen vises også på Cinemateket/Filmens Hus fredag 13.2. kl. 21:00 på lørdag 14.2. kl. 13:30. Se her.

 

 

 

Utstillingen er støttet av Fritt Ord og Kulturrådet:

 

 

Videoprogram

Lørdag 14. februar kl. 16:00 - 17:30

Fallujah Meditations som vises i utstillingen, er den siste av i alt fem videoverk og videoinstallasjoner i Andrea Langes serie Camp Dreamland (2003-2008). Ytterligere to av filmene i serien og en film av Shwan Dler Qaradak blir vist lørdag 14. februar kl. 16:00.

Andrea Lange: First Time We Live (2003)
SD video med lyd, 15 min
First Time We Live spiller i tittelen på sin motsats: next time we die. Familie og fedreland er stikkord for videomontasjens tre deler, der det private løper sammen med store og kollektive spørsmål. Filmen er både en hyllest til livet og en respektfull gest til døden. De fleste av opptakene ble gjort i løpet av ukene med amerikansk og britisk bombing av irakiske byer våren 2003.

Andrea Lange: Movements in Sleep (2005)
SD video med lyd, 6 min 52 sek
Movements in sleep kan leses som et kardiogram over en knust sivilisasjon. Vi ser mennesker i stadig bevegelse: På en flyplass, i et fly på himmelen og på et mulig destinasjonssted for en reise. Bilder og lyd spilles mot hverandre i en insisterende rytme. Det skapes et felles rom i tid, der vi aner at noen senere vil bli ofre, noen vitner, mens noen vil være ansvarlige. ansvarlige. Camp Dreamland refererer til den amerikanske militærbasen ved samme navn, utenfor Fallujah, som før Irakkrigen var en Baathist-resort.

Shwan Dler Qaradaki: Zorbas dans i Snipetorpgt 27 (2011)
Video, 28 min 15 sek
Zorbas dans i Snipetorpgt 27 er en hyllest til en gresk frosk, som Shwan Dler Qaradaki var nødt til å avlive og spise på grunn av sult da han flyktet fra det irakiske Kurdistan til Norge, som politisk flykting. Til tross for at Shwan klarte å komme til Norge har han alltid levd med skyldfølelse overfor denne frosken, selv 13 år etter hendelsen.

 

 

 

Copyright: Kunstplass [10]