om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info  
twitter
| kommendetidligere

 

om utstillingen | om kunstnerne | filmprogram 13.2 og 14.2.

 

See 4 minutes timelaps of 4 days work.

Johannes Høie og Shwan Dler Qaradaki making the wall drawing Absolute Veto.

Om Dokumentarfilmfestivalen Human Rights / Human Wrongs

Dokumentarfilmfestivalen Human Rights / Human Wrongs arrangeres fra 10.2. til 15.2. i Oslo. Dokumentarfilmfestival setter fokus på menneskerettigheter og menneskers kamp for et verdig liv. Gjennom seks dager i februar vises norske og utenlandske dagsaktuelle dokumentarfilmer i kombinasjon med debatter, konserter, seminarer, workshops og performances i Oslo. Her opplever publikum en nærhet til temaene som tas opp- ved å se god film som setter følelsene og tankene i sving, og ved å la seg inspirere av menneskerettighetsforkjempere, aktivister, eksperter og filmskapere.
http://www.hrhw.no/

Vernissage: Torsdag 12.2. 18:00
Ustillingsperiode: 12.2. - 21.3. 2015
Filmprogram: Fredag 13.2. 17:00 og lørdag 14.2. 16:00

Kunstplass [10] arrangerer for fjerde år på rad en Human Rights Human Wrongs Festivalutstilling. Shwan Dler Qaradaki, Johannes Høie og Andrea Lange er årets festivalkunstnere.

Johannes Høie og Shwan Dler Qaradaki ”angriper” Kunstplass [10] med veggtegninger. Gallerirommet blir en kampsone hvor sannheter langsomt kommer til syne og konfronterer. Deres samarbeidsprosjekt "Absolutt Veto" utforsker ideen om å ta kontrollen tilbake, som en kommentar til IS’ sekteriske krigsmaskin, “human wrongs” i verden og vår maktesløshet som tilskuere her i nord. Det handler om viljen til å gjenvinne etter å ha tapt. Det er et insisterende forsøk på å ikke gi opp, men heller å gjenerobre det tapte.

I Fallujah Meditations (SD-video 7 min, 2008) tøyer Andrea Lange tid og rom i en kritisk scene. Utgangspunkt er et opptak fra det amerikanske angrepet på byen Fallujah i Irak i 2004, der en amerikansk soldat skyter og dreper en såret, ubevæpnet iraker i en moské. Det vel ett minutt lange nyhetsklippet er omredigert og hastigheten er radikalt redusert. Forsterket av det meditative lydsporet, fokuseres underbevissthetens og sansenes evne til å lagre og tolke erfaring.

Kunstnerne bruker gallerirommet som en kritisk plattform for å engasjere og utfordre publikum. Med denne utstillingen håper Kunstplass [10] at publikum blir berørt, og at kunsten skaper en utvidet bevissthet rundt “human wrongs”.

PROGRAM

Torsdag 12. februar:

Kl. 11:30-14:30
Workshop i fortellerkunst ledet av Sarah Ramin Osmundsen.
Fullbooket. For mer info se her.

Kl. 18:00-20:00: Utstillingsåpning

Fredag 13.februar kl. 17:00:
Silvered water
(92 min, 2014) om konflikten i Syria. Produsenten Orwa Nyrabia vil være tilstede og introdusere filmen. Les mer her.

Lørdag 14. februar kl. 16:00:
Filmprogram, bl.a. fra serien Camp Dreamland (2003-2008) av Andrea Lange og Zorbas dans i Snipetorpgt 27 av Shwan Dler Qaradaki. Les mer her.

Følg med på hva som skjer på facebook .

Utstillingen er støttet av Fritt Ord, Kulturrådet og Kulturetaten:

 

 

 

 
 

Copyright: Kunstplass [10]