om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info  
twitter
| kommendetidligere

 

om utstillingen | cv | Oslo kulturnatt

Kristin Sæterdal "The Melancholy of Departure"

Vernissage: Lørdag 6. Sept. kl.15:00
Ustillingsperiode: 6. – 28. sept. 2014
Oslo kulturnatt: Artist talk og workshop m/Kristin Sæterdal

På -kunstplass 5 Sæterdal presenterer et vakkert og dramatisk nytt kunstverk med tittelen "The Melancholy of Departure". På grunn av den uventede kombinasjonen av gammel vevteknikk i kontrast til motivet som henspiller til vår høyteknologiske samtid og populærkultur, skaper verket gjenklang på mange plan hos den som opplever det på nært hold.

”The Melancholy of Departure" viser utsikten ut fra et romskip ned på en fremmed verden. Motivet fremstiller arketypiske scenografier fra dataspill og tegneserier, men superheltene er utelatt.

”Jeg liker tittelen fordi den både sier noe om et presist punkt i tid og rom – en bevegelse fra et sted til et annet – og samtidig refererer den til menneskelige følelser i forbindelse med denne avreisen. Noe ugjenkallelig,” sier Kristin Sæterdal.

Kunstverket på 2 x 3,5 meter vil ”sveve” midt rommet slik at du kan bevege deg rundt det. Og kanskje du blir en del av verket? Og ja, den er like vakker på begge sider, for forsiden er lik baksiden. Arbeidet er konsistent tvers igjennom.

Kristen Sæterdal har konstruert dette imponerende verket gjennom møysommelig arbeid det siste halvåret – med én og én tråd av gangen. Og vevnaden er laget med gobelinteknikk på den samme veven som Else Halling brukte da hun lagde de tre monumentale vevnadene til Oslo Rådhus basert på tegninger av Kåre Jonsborg i sist halvdel av 40-tallet.

Kristin Sæterdal (1963) er Høgskolekandidat i Billedvev form og farge fra Høgskolen i Oslo (2002-04) og har tidligere utdanning fra både arkitekthøgskolen i Oslo og Vestlandets kunstakademi. Hun har hatt separatutstillinger på Galleri RAM (2012), Vestfold Kunstsenter (2012), Galleri Format (2007), m.fl. og har siden 2005 deltatt på gruppeutstillinger i inn- og utland, inkl. tre Høstutstillinger i Oslo, Rijswijk Textile Biennial (2013) og utstillinger i 12 andre land verden over fra USA til Kina. Hun er innkjøpt av bl.a. Norske kunsthåndverkeres innkjøpskomité, Statistisk sentralbyrå og Utenriksdepartementet, og har hatt flere oppdrag med kunst i offentlige rom. www.kristinsaeterdal.com

Åpningstider: ons-søn 13-17

Følg med på hva som skjer på facebook .

Utstillingen er støttet av Kulturrådet og Kulturetaten i Oslo. .

 

 

 

Copyright: -kunstplass 5