om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info  
twitter
| kommendetidligere

 

om utstillingen | om Alexander Grüner |om Anders Hoff | tekst av Jo Røislien


ANDERS HOFF "Orbitals"

ANDERS HOFF er en autodidakt kunstner opptatt av mønstre, strukturer og fargepaletten. ”Orbitals” henspeiler på energinivået og elektronenes romlige fordeling i et atom. I forbindelse med utdanningen i matematikk på NTNU ble han introdusert for programmering, og en rekke matematiske konsepter som kan gi fascinerende resultater når de visualiseres. I løpet av studiene har han laget visualiseringer basert på ulike matematiske ideer.

”Det er interessant å se hvor komplekse resultater man kan få ut fra et sett med enkle regler. Det åpenbare eksemplet er kjente fraktaler om Kochs snøflak og Mandelbrot settet (Zn+1 = Zn2 + C) men det finnes en rekke andre muligheter.”

Algoritmen er svært fleksibel, og kan gi en rekke ulike resultater både når det gjelder farger og oppløsning. Gjennom nitidig dataprogrammering skaper han sirkler som har et balansert og organisk visuelt uttrykk. Den dynamiske fargepaletten er bl.a. inspirert av Jackson Pollocks ”Shimmering Substance”.

Anders Hoff (1987) fullførte sivilingeniørutdanning i anvendt matematikk ved NTNU i 2012. Nå jobber han som konsulent på søk og informasjonsgjenfinning i Bouvet. http://inconvergent.net/

 

Åpningstider:
onsdag-fredag kl. 13:00 til 18:00 - lørdag-søndag kl. 13:00 til 16:00

Følg med på hva som skjer på -kunstplass 5:
"lik" oss på facebook .

 

 

 

Copyright: -kunstplass 5