om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info ||  
| kommendetidligere

 

om utstillingen | kunstnerne | Filmfestivalen HRHW | filmvisning


Mari Meen Halsøy


Shwan Dler Qaradaki


Ahmad Ghossein

OM KUNSTNERNE
Festivalutstilling Human Rights Human Wrongs

Utstillingsperiode: 25.jan – 22. febr 2014

Last ned utstillingskatalog som bl.a. inneholder intervju med kunstnerne her (pdf 1,4 MB).

Mari Meen Halsøy (Norge)
Mari Meen Halsøy (1978) er utdannet billedkunstner ved Statens Kunstakademi i Oslo (2005) og er høgskolekandidat i billedvev fra Høyskolen i Oslo, avdeling estetiske fag. Hun bor og arbeider i Oslo, og har de siste tre årene også jobbet mye i Beirut, Libanon. Kunstnerisk jobber hun research-basert, og tar utgangspunkt i samfunnsmessige og sosialpolitiske forhold. Mari har hatt en rekke utstillinger i Norge og Libanon. Hennes verk har blitt kjøpt inn av Norsk Kulturråd og Innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk. marimeenhalsoy.blogspot.com.  

Shwan Dler Qaradaki (Kurdistan)
Shwan Dler Qaradaki (f. 1977 i Kurdistan- nord Irak.) Han gikk ut av Kunstakademiet i Oslo i 2009, og han har tidligere kunstutdanning fra Suleimani, Irak. Han er en særdeles aktiv samtidskunstner, er medlem av NBK og LNM og han har sittet i juryen til Høstutstillingen og NBK. Han har hatt en rekke separatutstillinger i hele Norge med Salte Kyss og andre kunstprosjekter, deltatt på gruppeutstillinger i inn- og utland, kjøpt inn av Oslo Kommune, Vestfossen, m.fl. http://www.qaradaki.com 

Ahmad Ghossein (Libanon)
Ahmad Ghossein (1981) ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Oslo i 2012. I forbindelse med avgangsutstillingen stilte han ut ”Yesterdays News” på Oslo Kunstforening. Dette kunstprosjektet handler om nyhetsstativet utenfor Verden Gangs redaksjonsbygg i Akersgata som ble forvandlet av trykkbølgene etter terrorangrepet 22.juli. Hans arbeid har vært vist ved filmfestivaler, museum og gallerier over hele verden, som Berlin Film Festival, Oberhausen Film Festival, Museum of Moderen Art and The New Museum, New York, Kunsthall Oslo, Home Works, Beirut and Dubai Film Festival. Ahmad Ghossein jobber fortiden med sin første langfilm i Libanon.

 

 

 

 

Copyright: -kunstplass 5