om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info ||  
| kommendetidligere

 

om utstillingen | om Maria Sundby | tekst av Vera Kvaal | CV
Love train II, archival ink og akryl på lerret, 220x165 cm, 32.000


Loading StMichael, tusj, blekk, vannfarger, fargeblyanter, collage, lakk på 350 g Bomullspapir, 178x128 cm, 24 000,- ,-

 

SEPARATUTSTILLING:

MARIA SUNDBY "Unbalancing the Chaos"

Maleri, tegning, installasjon og objekter.

VERNISSAGE: fredag. 15. nov. kl.19.00
UTSTILLINGSPERIODE: 15.nov. - 15.des. 2013

På -kunstplass 5 får du oppleve Maria Sundbys fargerike og detaljrike univers. I ”Unbalancing The Chaos” får ukjente historier nytt liv. Maria Sundby har en ukonvensjonell og leken tilnærming til kunst. Med sin genuine interesse og engasjement for menneskene og samfunnet rundt seg gir hun gjennom tegning, maleri og installasjon nytt liv til tilsynelatende uvesentlig historier og personer. Hvem var egentlig Darnok? Og Kurt? Du har sikkert badet på Langøyene, men har du vært opptatt av det som er gravd ned under beina dine der? Maria henter inspirasjon av nettopp det som befinner seg under overflaten.

Maria Sundby sier selv: "I tegningene mine utforsker jeg symbolske og dokumentariske narrativer som er knyttet til en rekke faktiske hendelser. Temaer rundt hjem, menneskelige skjebner, forgjengelighet, forråtnelse, forfall og død er nærliggende i arbeidene mine uten at de nødvendigvis skaper en direkte lineær historie.”

Maria Sundby ser verdien i de små tingene og det er referanser både til Henry Dargers Vivian Girls og indianeren Jimmie Durhams bemerkelsesverdige skulpturer. Billedspråket spenner fra detaljrikdom i skrift og tegning i narrative arbeider, til nitidige og systematiserte abstraherte komposisjoner.

Lytt til Vera Kvaals radiointervju "Under overflaten" i NRK med Maria Sundby og Thomas Ramstad (6.sept) om bakgrunnen for installasjonen The Rest in Pieces (fra 23:00 til 33:50).


Darnok II , collage, tusj, blekk, vannfarger på papir, 144x116 cm
22.000,- (m/ramme)


Aldebaran, blekk, vannfarger, akryl på papir. 149x148 cm
149x148 cm- 22 000,- (m/ramme)

 

 


Hoder, porselen, keramikk, glass, metall, håndblåste glassøyne montert på ulike plater/funnede objekter

 

Copyright: -kunstplass 5