om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info ||  
| kommendetidligere

 

om utstillingen | om Sigvathsen | om Hermanrud
Kristin Sigvathsen “Ice sheet dynamics”

Sigvathsen har de siste fem siste årene undersøkt ulike mønstre og flater som oppstår naturlig og helt uavhengig av mennesker. Erosjon, forråtnelse, vekst, forgreininger, forhøyninger og fordypninger. Når man legger merke til dem er de både vakre og heslige, men kanskje mest underlige og til og med ubehagelige. De oppstår og opphører om hverandre hele tiden. Sigvathsen prøver å fange dem og gjenkalle dem før de forsvinner. En av hennes største fascinasjoner er rettet mot arktiske landskap og hvordan vinder og is stillferdig kan hule ut og slipe ned omgivelsene over lange tidsrom.

På -kunstplass 5 presenterer Sigvathsen bl.a. en installasjon og et lydverk. For å beskrive konseptet og tankene bak installasjonen sier hun: Jeg tenke meg til en isbre i stadig endring. Jeg forestiller meg at den ligger i oss som en idé eller en sinnsstemning man aldri helt kan gjøre rede for. Den er ikke kompakt, men organisk og søker i alle retninger. Den søker både utover og innover, slik som mennesket. I møtet mellom installasjonens påtrengende tilstedeværelse og beskueren selv, blir det et spørsmål om man våger å ta del i den. Hvem vet hva som skjer i møtet mellom isbreen og ens egen kropp. Det er også et spørsmål om gjenkjennelse. Kan man kjenne at den gir en gjenklang av noe kjent i en selv? Hvor presser den på? Man kan stå bak den og kjenne at den renner ut av brystet og halsen. Eller man kan stå foran den og tenke at den presser seg inn de samme stedene. Hva sier disse ulike tilnærmingene om beskueren?

I Ice sheet dynamics bruker kunstneren enkle virkemidler som lim (limpistol), treverk i form av gamle kvister og greiner, og hvit akrylmaling. Uttrykket kan best beskrives som både organisk og monokromt.

Kristin Sigvathsen (1985) er andreårsstudent ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling tekstil. Hun er aktiv på samtidskunstscenen både innen tegning, performance og lyd. Hun har bl.a. laget installasjoner og kunstoppdrag for ulike festivaler, konserter og klubber siden 2006. Tidligere har hun tatt et forberedende år på Strykejernet Kunstskole 11/12. Se CV.

 

 

 

 

Copyright: -kunstplass 5