om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info ||  
| kommendetidligere

 

om utstillingen | om von HIRSCH | om VINKELMANE


Kristin von Hirsch: ”Jakten”, fotocollage (60 x 100 cm)

 


Om Kristin von Hirsch

Kristin von Hirsch (1961) er født og oppvokst i Oslo. Det var først i voksen alder, etter et liv som småbarnsmor og med en fullført bachelorgrad i religionssosiologi at hun tok spranget og begynte å skrive og fotografere på fulltid. Det skjedde i 1997, og siden har hun utvidet sitt nedslagsfelt til også å innlemme design og illustrasjon for trykk og digitale media. Hun har skrevet og illustrert flere bøker, hvorav to har vært bestselgere. To av hennes barnebøker er innkjøpt av kulturrådet, innkjøpsordningen for fagbøker for barn og ungdom. Hun er selvlært, og som kunstfotograf har hun praktisert siden 2001. Hun har deltatt på en rekke kollektiv-og gruppeutstillinger, sist i New York i 2012. Hun har også hatt  flere separatutstillinger. Parallelt med arbeid tar hun nå en mastergrad i religion og filosofi.

www.kristinvonhirsch.no

Jeg er selvlært. Fotografiet er mitt utgangspunkt, og Photoshop er paletten, som for meg fungerer som en utvidelse av fotografiets repertoar. Som arbeidsredskap gir det meg muligheten til å frembringe det jeg ser – i alle ordets betydninger. Mentale tilstander kan utforskes og visualiseres.

Jeg jobber i serier. Ofte litt uforståelig besatt begynner jeg å fotografere noe og fortsetter med det over lengre perioder uten at jeg helt vet hvorfor. Jeg har lært meg å være tro mot disse raptusene fordi de ofte viser seg å være utslag av en prosess som foregår i underbevisstheten. Lar jeg tiden få virke begynner jeg å se sammenhenger i det fotografiske materialet, og da starter arbeidet med å bearbeide besettelsene fra det helt konkrete mot noe som ligner sinnsbilder – personlige eller kollektive.

 

 

 
 

Copyright: -kunstplass 5