om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info ||  
| kommendetidligere

 

om utstillingen | Fadlabis tekst om utstilling | CV


Back from war (145x180 cm)

-kunstplass 5 har gleden av å presentere
Fadlabi med separatutstillingen "The Prediction Machine"

Vernissage: lørdag 2. mars kl. 13:00Utstillingsperiode: 2. mars - 13. april 2013

På -kunstplass 5 forteller Fadlabi historier om helgener og superhelter. Du vil finne referanser til etiopiske kirkemalerier, afrikanske barbersalonger, mye Sun Ra’s afrofuturisme og litt retrofuturisme.

Fadlabi viser 16 nye malerier hvor figurasjon, ekspresjonisme og politikk er viktige parametere. Fadlabis malerier ”smitter” ofte over på tak, vegger og gulv, på samme måte som han beveger seg på tvers av landegrensene.

Med The Prediction Machine setter Fadlabi bl.a. spørsmålstegn ved vestlige normer for kunst, Europas betydning, og det vedvarende skillet mellom det såkalt "vestlige" og "ikke-vestlige".

Utstillingen på –kunstplass 5 er Fadlabis første separatutstilling etter at han uteksaminerte fra Akademiet i Oslo i 2012. Han er født i Omdurman utenfor Khartoum i nord Sudan og søkte asyl i Norge i 2003. Han har hatt en rekke utstillinger, og han deltok nylig på "I wish this was a song" på Samtidskunstmuseet". Han har flere utfordrende kunstprosjekter på trappene og har blitt invitert til å delta på den prestisjetunge Sharjah Biennial 11 i De forente arabiske emirater med kurator Yuko Hasegawa som åpner 13. mars 2013. I midten av februar arrangerte han European Attraction Limited International Conference i Oslo sammen med Lars Cuzner. Fadlabi har det siste året vært instrumentell i å arrangere One Night Only.

Last ned og les intervju med Fadlabi i Dagsavisen "Flytter landegrenser på Grünerløkka" (7.mars 2013).

 

 

 

 

Copyright: -kunstplass 5