om Kunstplass [10] | utstillinger & events | praktisk info

 

twitter

 

 

 

 
 

Kunstplass [10] har i samarbeid med Visjoner teater gleden av å invitere deg til å feire den internasjonale kvinnedagen på Sentralen i Oslo torsdag 8. mars 2018.

Det er utsolgt. Uavhentede billetter kan kjøpes i døra.

Billetter: Ordinær pris kr. 300/ studenter kr.150,-

Bestilles på Ticketmaster.

Følg oss på Facebook .

For mer informasjon om Juni Dahr se www.dahr.no

PROTEST FACTORY / HUMAN INTERNASJONALE DOKUMENTARFILMFESTIVAL

For Kunstplass er 8. mars arrangementet en del av et større kunstprosjekt ”Protest Factory” som består av en utstilling som åpner 9. mars i Kunstplass sine nye lokaler i Tordenskjoldsgate 12 i samarbeid med Human internasjonale dokumentarfilmfestival. Vi har gleden av å presentere følgende kunstnere: Kikka Rytkönen (FI) og Heidi Kilpeläinen (FI) i «Protest Song Competition", Siri Hjorth (NO) og Sebastian Makonnen Kjølaas (NO) i My Zeitgeist Hurts.

Les mer her:

Et kulturelt mestermøte med nordiske kunstnere på tvers av generasjoner.

Juni Dahr stiller med «Ibsen Kvinner» og markerer 30-års jubileum som fri scenekunstner.

Performance:
- Timimie Märak (SE) - poet, performancekunstner og samisk queeraktivist
- Kikka Rytkönen (FI) - trash-post-punk kunstner og miljøaktivist.
- Jeaninne M Lukusa (NO) – poet, muntlig forteller og tidligere Oslomester i Slam poesi.

Dette blir en kulturell feiring og markering av global søstersolidaritet, kvinners rettigheter, Ibsen moderne kvinneperspektiv, frihet og viktigheten av den internasjonale kvinnedagen.

– Henrik Ibsen stiller utfordrende spørsmål til mennesker i dag mer enn 100 år etter sin død, han viser en dyp forståelse for kvinner. Hvordan kunne han skrive så sant og ekte om kvinners tanker og følelser? Gjennom karakterene sine får han oss til å erfare våre egne liv.” Sier Juni Dahr. se: www.dahr.no

- I kjølevannet av #metoo-debatten, og oppblomstringen av 8. mars og kvinnebevegelsen de siste årene der nye feministiske stemmer gjør seg bemerket har vi ønsket å marker og feire 8. mars med kulturell bredde og vise vår styrke. Publikum vil blant annet få oppleve noen fantastiske kunstnere fra Norden som hver har en sterk og særegen stemme. Det er viktig at vi viser global solidaritet og tar vare på hverandre,” uttaler Vibeke Hermanrud fra Kunstplass.

Juni Dahr har siden 1989 erfart at Ibsen kvinner en innfallsvinkel som kommuniserer på tvers av generasjoner og landegrenser. Forestillingen har turnert verden rundt og gjestet en rekke internasjonale festivaler i inn- og utland, og har mottatt flere priser.

8. mars på Sentralen blir et treffpunkt og kulturell møteplass som appellerer til ulike publikumsgrupper fra de som tradisjonelt feirer 8. mars til alle kunst- og kulturinteresserte.

Dørene åpner kl. 19.00. Programmet starter kl: 19:30. Varighet ca. 2 timer inkl. pauser.

Feiringen av 8. mars har blitt til i samarbeid mellom Juni Dahr/Visjoner Teater, Vibeke Hermanrud/ Kunstplass og Astrid Giskegjerde. 

Takk til Fritt Ord og Finno for støtte til Protest Factory og 8. mars.

 

 

 

 
 

Copyright: Kunstplass [10]

Besøksadresse: Rosteds gate 10 | Oslo | Norway | +47 90 11 64 93 | info@kunstplass5.no